Hoppa direkt till innehåll
Forshaga huvudbild

Ekonomi

ROT- och RUT-avdrag

Som privatperson kan du få ROT- och RUT-avdrag på anslutningsavgiften hos Forshaga Fibernät AB förutsatt att du uppfyller kraven hos skatteverket. Till exempel får du inte rot-avdrag på fastigheter som är yngre än 5 år.
Avdragen gör vi direkt på fakturan för anslutningen och sen skickar vi in en ansökan till Skatteverket. Skulle det av någon anledning vara så att ni inte uppfyller kraven så faktureras ni avdraget ni fått i efterhand.
Man kan läsa om villkoren på Skatteverkets hemsida.
På anslutningskostnaden är avdragen enligt följande:
Anslutningsavgift 22 500
ROT-avdrag – 450
RUT-avdrag – 1 662
Summa att betala 20 388

Delbetalning

Vill man inte betala hela anslutningsavgiften på en gång kan man välja att dela upp kostnaden. Man betalar då en del av summan direkt efter installationen, och sedan delar man upp resterande del på antingen 12, eller 24 månader.
Vi erbjuder delbetalning av anslutningsavgiften enligt följande:
Delbetalning  
 Anslutningspris 22 500
   
Att betala efter färdig installation 9 900
ROT-avdrag – 450
RUT-avdrag – 1 662
 Att betala efter avdrag: 7 788
   
Att delbetala 12 600
12 månader 1050: -/mån
24 månader 525: -/mån

Betalningssätt

Brevfaktura
Skickas till den adress du angivit på avtalet, tänk på att ange din fakturaadress om du till exempel ansluter din sommarstuga så inte fakturan hamnar där.
Kivra
Är du ansluten till Kivra kommer din faktura automatiskt gå dit. Vill du inte ha din faktura till Kivra måste du själv avaktivera Forshaga Fibernät i din digitala brevlåda.

E-faktura

Du kan som privatkund få fakturorna till din internetbank. Anmälan för att få e-faktura gör du själv via din internetbank.
När du gjort valet att få fakturorna som E-faktura ser du när det kommit en ny faktura i banken. Alla uppgifter som belopp, OCR-nummer och betalningsdag är ifyllda i förväg. En snabb kontroll och ett godkännande är allt du behöver göra, sen är du klar.
Läs mer om E-faktura här

Autogiro

Med autogiro dras avgiften från avtalsinnehavarens bankkonto den sista i månaden.
Det enda man behöver tänka på är att det finns täckning på kontot dagen innan överföringen kommer ske.
Vill man stoppa en kommande överföring ska den kontoförande banken kontaktas senast två vardagar i förväg. Man kan även vända sig direkt till oss senast två veckor innan förfallodagen.
Skriv ut autogiroblanketten och skicka den till oss. Du kan också kontakta vår kundtjänst så skickar vi en blankett till dig.
Då autogirot är registrerat skickar banken en bekräftelse till kontohavaren.