Hoppa direkt till innehåll

Anslutning

Forshaga Fibernät ansvarar för fiberanslutning av villor, flerbostadshus och företag i Forshaga kommun i både tätort och på landsbygd. Fibernätet kommer att ersätta det gamla kopparnätet och till skillnad från kopparnätet så har fibern nästintill obegränsad kapacitet. Vi har ett öppet nät med cirka tjugo olika leverantörer och många olika tjänster att välja mellan.

KOSTNADER FÖR FIBER

Man betalar en anslutningsavgift för installation och tomtgrävning. Faktura på anslutningsavgift skickas ut efter färdig installation.
Anslutningsavgifter (komplett installation)
Privatbostäder: 22 500 kr
Företag: från 20 000 kr exkl. moms
Förening: Kontakta oss för offert och mer information.
Fastighetsägare eller BRF: Vi ansluter både bostadsrättsföreningar och hyreshus.
OBS! För privatpersoner gör vi rut- och rotavdrag på fiberanslutningen (totalt 2112 kr) om du är berättigad hos Skatteverket. 22 500 - 2112 = 20 388 kr.

Vi kan även erbjuda delbetalning av anslutningsavgiften enligt följande:

Att betala direkt efter färdig installation: 9900 kr, har man rätt till Rot och Rut blir kostnaden 7788 kr.
Resterande summa 12600kr kan delbetalas på antingen:
12 månader: 1050kr/månad
24 månader: 525kr/månad.
Nät- och serviceavgift (årlig jan-dec)
Nät- och serviceavgift ska täcka våra kostnader för bland annat underhåll, drift och service av nätet. Avgiften bestäms årligen av styrelsen. Vi höjde avgiften för 2019 på grund av förhöjda driftkostnader.
Tätort och landsbygd: 600 kr/år
Företag: 600 kr exkl. moms/år

INTERNET, TV OCH TELEFONI

Genom din fiberanslutning kan du beställa en rad olika tjänster så som internet, ip-tv och ip-telefoni. När du har fått din fiberanslutning installerad kan du beställa vilka tjänster du vill bland de tjugo olika leverantörerna vi har i vårt öppna nät.
HUR BESTÄLLER JAG EN TJÄNST?
Det finns två sätt att beställa en tjänst – aktivera direkt i tjänsteportalen eller beställ direkt av tjänsteleverantören.
1. Självaktivera en tjänst
Genom att självaktivera en tjänst beställer du och kommer igång med tjänsten inom fem minuter. Det här fungerar enbart om du sitter direkt inkopplad i din stadsnätsanslutning (nätverkskabel från dator direkt i fiberboxen) och du behöver registrera ett konto. Det är enbart internettjänster som går att aktivera, du ser vilka det är genom att en Aktivera-knapp syns på den tjänsten. Andra tjänster än internet kräver viss utrustning från tjänsteleverantören, som t.ex. tv-box, de går därför inte att aktivera och behöver beställas av tjänsteleverantören.
2. Beställ direkt av tjänsteleverantören
Du kan alltid höra av dig till en tjänsteleverantör om du har frågor om någon tjänst eller om du vill beställa. Ange adress och fastighetsbeteckning.
Frågor om villkor och priser
Har du funderingar kring en viss tjänst ska du alltid höra av dig till tjänsteleverantören. Det är också leverantörens ansvar att se till att informationen om deras tjänster är rätt och riktig